%ck-mb% גבוהה מהנורמה בעוד של ck-mb מוחלט תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/05/2016 | 20:37 | מאת: יניב

שלום לדוקטורים, בן 34, יחסית בריא. לפני כשבועיים התחלתי דיאטה לניקוי רעלים... במסגרתה תזונה מאד דלה בימים הראשונים. בשלבים מאוחרים יותר - התזונה מתאזנת. ביצעתי בדיקות דם בערך באמצע הדיאטה. הבדיקות היו תקינות למעט הערכים הבאים %ck-mb(%) - 6.2 cpk-mb (IU/l) - 13 תקין. שורה תחתונה - הערך של ה 6.2 חורג ב 0.2 מהמותר. קראתי שזה מרמז על בעיות לבביות... שאלותיי: 1. מה זה אומר בדיוק? 2. האם יתכן שהדיאטה שהיתה דלת חלבונים למספר ימים גרמה לפירוק חלק משריר הלב? 3.מה עושים מכאן..? תודה רבה.

21/05/2016 | 20:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

קרוב לוודאי מימצא ללא משמעות. כדאי להשלים אקג ולחזור לבדיקה בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה