איזה עוד בדיקות עליי לעשות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/05/2016 | 13:40 | מאת: מיכאל

שלום, אני בן 22 מאובחן עם פסוריאזיס ודלקת מפרקים בעמוד השדרה שקשורה לפסוריאזיס. לאחרונה אני מרגיש שמשהו לא תקין בלב שלי. הדבר בא לידי ביטוי ב: א. מדיי פעם יש לי עליה של הדופק עד 105 במנוחה (ולפני מספר ימים הוא היה 100 במנוחה למשך 8 שעות). לאחר מכן הוא ירד ל60. ב. בימים האחרונים אני מרגיש צורך לקחת נשימה עמוקה (לקחת הרבה אוויר) הרבה פעמים ביום. הבדיקות שעברתי עד כה הן: בדיקת אק''ג לפני יומיים תקינה, בדיקת מאמץ לפני חודש שיצאה תקינה עם כושר גופני נמוך, ועברתי גם בדיקת אקו לב לפני 10 חודשים שיצאה תקינה. כמו כן, עשיתי בדיקת הולטר לב שבה אומנם נמצאו הפרעות קצב אך לא מסוכנות לדברי הרופא שאותה עברתי לפני 10 חודשים. בשנה האחרונה אני מבצע פעילות גופנית שכוללת הליכה על ההליכון במהירות די גבוהה, ובימים האחרונים אני מרגיש עוד בתחילת ההליכה כשהמאמץ קל קושי בנשימה עד כדי צורך להפסיק את ההליכה. ההרגשה היא שחסר לי אוויר ואני צריך כל רגע לקחת עוד ועוד נשימות עמוקות. האם יכול להיות שמדובר במחלת לב כלשהי? ואיזה עוד בדיקות עליי לבצע? תודה.

14/05/2016 | 14:38 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

עליך לחזור לבדיקת רופא מפשחה ובדיקת רופא קרידולוג עם תשובות בידקות קודמות ולהיבדק שוב. בנוסף יש לבצע הערכה אצל רופא ריאות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה