פענוח להולט לב -שמרא איזשהי בעיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/04/2016 | 13:18 | מאת: סימון

שלום אני בן 30 לפני כמה שנים היה לי מספר התקפים של פרפור פרזדורים ומטופל בקרדילוק .עברתי אבלציה שלדעת הרופא לא פתרה ב100 אחוז את הבעיה .מאז היה לי התקף פעם אחת יותר קל . מפעם לפעם יש קצת הרגשה של של דוםק לא סדיר .ביצעתי הולטר מעקב אשמח הכול תקין חוץ מ נצפו אירועים עם מרווחי r-r עד 1.3 שניות המתאימים ל sino atrial block . אשמח לקבל תשובה מה זה. דופק מקס היה 121 ומינימלי 58 ממוצע 85.רוצה לציין שהייה לי וירוס באותו יום והייתי חולה תודה סימון

28/04/2016 | 20:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

באופן עקרוני תופעה זאת לא תקינה. לעיתים באנשים צעירים היא אכן בגדר נורמה בשעות לילה. תתכן הפרעה של טיפול בחוסם בטא. רצוי לעבור היטב על כל תרשימי אקג מצורפים להולוטר. לשם כך יש לפנות לרופא קרדיולוג מטפל. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה