פרפורי פרוזדורים, אבלציה, פרדקסה וקסטרל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2016 | 15:28 | מאת: עמירם

אני סובל מפיפור פרוזדורים וטופלתי בין השאר בפרדקסה 110 מג. בנובמבר האחרון השתילו לי קוצב לב ובמרץ השנה עשו לי אבלציה ועכשיו הלב שלי פועל דרך הקוצב. אחרי האבולציה הפסיקו בבית החולים את הפרדקסה. לפני מספר ימים שאל אותי הקרדיולוג שלי אם אני לוקח פרדקסה ועניתי בשלילה והוא נדהם. היום שאלתי את רופא המשפחה על עניין הפרדקסה והוא ענה לי שאני לוקח קסטרל 10 מג ווהוא פועל כמו פרדקסה. לי ידוע שאני לוקח את הקסטרל בגלל הפרוסטטה המוגדלת ואף פעם לא שמעתי שהוא עוזר ללב ולפירפורים. בבקשה עשו לי סדר בעניין. תודה וחג שמח.

22/04/2016 | 21:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

פרדקסה pradaxa היא תרופה מדדלת דם. קסרלטו xarelto היא גם תרופה מדללת דם ודמה לפרדקסה pradaxa. קסטרל - xatral היא תרופה לטיפול בבעית ערמונית ואין לה שום קקשר כמובן לדילו הדם ולשתי התרופות הנל. בברכה, דר דדשב

23/04/2016 | 11:06 | מאת: עמירם

תודה דר דדשוב, האם יש ליטול פרדקסה אחרי אבלציה? שהקוצב הוא מפעיל הלב העיקרי??

23/04/2016 | 12:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רוב יש צורך בטיפול בנוגדי קירשה. פעל בבקשה בהתאם להמלצת קרידולוג מטפל או קרידולוג שביצעה את הפעולה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה