צום לפני בדיקת שומנים בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/04/2016 | 00:50 | מאת: יואב

שלום 1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם? הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך? 2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8. בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר) 3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים? תודה מראש על המענה.

09/04/2016 | 20:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. על מנת לקבת תוצאה נכונה/ אמיתית. 2. רצוי 12 שעות גם וגם 3. לא, לשם כך יש לבצע בדקית המוגלובין a1c בבברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה