מורד היסמין 6/6 חיפה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/01/2016 | 10:39 | מאת: אלי לוזון

אני בן 68 לאחר אירוע לב מלפני 18 שנה ועכשיו אני סובל גם מפרפור פרוזדורים אחת לתקופה. הפרפור מתרחש מיד לאחר שיש לי התקפת קיבה מסוג ריפלקס בה עולים גזים לאזור בית החזה. האם הפרוקור יכול למנוע את הפרפור הנובע מלחצי הקיבה, למרות שהריפלקס מכה בי מידי פעם ואותו אי אפשר יהיה למנוע? האם תופעות הלוואי המסוכנות של הפרוקור שצל אלה הנוטלים אותו או שזה קורה בשכיחות נמוכה רק אצל חלק מהמטופלים? אודה לכם על תשובה מפורטת. אלי

31/01/2016 | 21:31 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. פרוקור תרופה יעילה ביותר למניעת פריפור. היא מונעת פריפור עליות במנגנון מורכב מבחינת הפרעת קצב לב וללא קשר להשפעות חיצוניות כאלה ואחרות. 2. בהחלט נדירות, אך לעיתים מסוכנות, לכן יש צרוך במעקב מאוד מסודר אחר תפקודי ריאה, תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס ועיניים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה