ניטרו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/01/2016 | 16:28 | מאת: דפי

שלום, אמי וסבתי היו חולות לב. נדמה לי שאנגינה פקטוריס, אבל בתקופתן לא היו אמצעי אבחון משוכללים כמו היום. לכל אחת מהן ניתנו כדורי "ניטרו" ולמיטב זכרוני הן נטלו ניטרו בעת מצוקה נשימתית בזמן הליכה או טיפוס במדרגות. האם ניטרו עדיין קיים ונרשם? למי ומתי הוא או חלופה שלו מומלצים? מה הניטרו אמור היה לעשות? תודה מראש.

31/01/2016 | 21:22 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש מגוון תכשירים מקבוצה זו. ניטרוגליצירין הוא תכשיר קר טווח ויש אחרים אוריכ טווח. עדיין שמתמשים, נדיר יותר בהרבה מבשעבר, בגלל התפתחות של צינתורים וטיפולים תרופתים יעילים אחרים, אך עדיין יש מקום לתורפות מכילות ניטרוגליצרין. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה