דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/01/2016 | 18:47 | מאת: Poogy

שלום רב בן 58 צמחוני רזה עוסק בפעילות ספורטיבית ( 2- 4 בשבוע) מעשן מעל קופסא ליום 40 שנה לא שותה משקאות אלכהלים 2- 3 כוסות קפה ליום ל/ ד 110/70 דופק במנוחה 60-70 במאמץ ספורט הדופק חוזר לנורמה תוך 10 ד' נמצא במצבי מתח באופן תמידי ( בעבר חוויתי לא מעט התקפי חרדה ) ב 5 שנים האחרונות נתקלתי 3 פעמיים בתופעה של עליה מהירה של דופק במנוחה ( 120-140 ) דופק סדיר ! ללא כאב בחזה ללא קשיי נשימה מאין הרגשה של עקה בחזה אבל ללא כאבים ו/ או הקרנות למקומות נוספים ללא זיעה ללא חיוורון ללא סחרחורת ללא הרגשת בחילה או. צרבת חולשה קלה במדידדת ל/ ד. 180/110 שירד בהדרגה לנורמה לאחר כ - 40 ד' כולל לחץ דם שהתיצב ל 110/70 ( ללא תרופת הרגעה מכל סוג שהוא אלה ע"י נשימות. ודמיון מודרך ) 10 שעות לאחר הנ"ל ביצעתי פעילות מ אמץ ספורטיבי של עליה מהירה 150 מדרגות והכל היה תקין ל/ ד ודופק ( 65 לפני הפעילות .. 95 מייד לאחר הפעילות .... ו- 10 ד' לאחר מכן הדופק חזר ל 65) עשיתי א.ק.ג למחרת והכל תקין ארגומטריה לפני חצי שנה תקינה שאלות : 1- יש מצב שהגוף / מוח זוכר מצבי מתח / כעס קיצוניים שהתרחשו כמה שעות לפני הארוע הנ"ל ופתאום הוא "נזכר להגיב בתופעות הנ"ל ? 2- אם המצב הזה קורא לי בממוצע פעם בשנה וחצי זה צריך להדאיג אותי? דוקטור תיהיה סימפטי איתי ותשמיע לי צפירת הרגעה בתודה מראש poogy

31/01/2016 | 21:33 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. לא 2. יש צורך בהערכה מלאה אצל קרידולוג. יתכן ודמובר ביתר לחץ דם - על מגוון סיבות. יש צרוך בבירור אין סיבה לדאגה. פשוט להיבדק.

מנהל פורום קרדיולוגיה