אבקש הסבר לפענוח- תודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/01/2016 | 20:15 | מאת: הלחוצה

אקו לב במאמץ- בת 55 left ventricle: LVED 49MM LVES 27 MM IVSd 10 mm LVPWd 8 mm FS 45% LV MASS 153 G lvMASS INDEX 82.2G/m LVEF 60 %- משוערך RIGHT VENTRICLE TAPSE- 30 MM lEFT atrium LA 35 MM lA volume 75 ml מסתם מיטראלי tricuspid valve tr mild+ tricuspid regurgitation- 33 rap 5 systolic rap 38 LVOT- 20 aortic valve- mild בסיכום כתובים הערכים הנורמליים והערכים שהם Mild לחץ הדם והא.ק.ג.- תקינים לגמרי אודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות ברור שאני הולכת גם לקרדיולוג עם התוצאות- אך התור בעוד שבועיים ועל כן היתי מבקשת הסברים עכשיו תודה מקרב הלב(הבריא?- אני מקווה)

31/01/2016 | 21:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצאים קלים 1. דליפה קלה של המסתם הוותיני - אאורטלי, למעקב 2. דליפה קלה+ של המסתם טריקוספידלי - למעקב. לחץ ריאתי גבולי/ מוגבר קל מאוד.

31/01/2016 | 21:32 | מאת: הלחוצה

ובכל זאת מטריד אותי הערך של הלחץ הריאתי- האם הוא מבשר מחלה? תודה שוב, התשובה יכולה להיות תיאורטית

מנהל פורום קרדיולוגיה