עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/01/2016 | 12:53 | מאת: עופר

שלום כשמבצעים עיסויים לאדם עם אוטם בלב, איך עוזרים העיסויים אם העורק בעצם סתום? האם העיסוי מועיל גם לעורק החסום או רק לעורקים שנשארו פתוחים? בזמן ביצוע צנתור בלב, בין אם צנתור דחוף או שלא, הכלים עצמם תופסים את נפח כלי הדם, זה לא פוגע בלב אם מדובר בצנתור מורכב וממושך (בפרט בצנתורים של החלפת מסתמים)? תודה

31/01/2016 | 21:10 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מטרה עיקרית של עיסוי הלב לאפשר זירמת דם סבירה לכל גוף, ובראש ובראשונה למוח. שאלה שניה שלך לא ברורה לי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה