סתימות בעורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/01/2016 | 19:18 | מאת: יפית

שלום, באיזה אמצעי אבחנתי ניתן לראות אם בעורקי הלב קיימות סתימות? האם בדיקת אקוקרדיוגרפיה נותנת מענה לעניין זה? האם בדיקת מיפוי לב היא זאת שנותנת מענה לעניין זה? האם רק בצינתור רואים את זה? תודה.

21/01/2016 | 23:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. צינתור. בדיקת טומוגרפיה מחשבית (צינתור וירטואלי) 2. אקו לב במאמץ - בעקיפין, לא במישרין 3. בהחלט, עדיין מדובר בבדיקה עם רגישות של 80% עם הערכה עקיפית 4. בהחלט כן - gold standard בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה