דופק איטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2015 | 21:30 | מאת: נועה

שלום רב, בת 37, ברקע אנדומטריוזיס ומטופלת בגלולות וכן אסטמה לא חמורה מטופלת בטיפול מונע של סימביקורט (לא נוטלת באופן קבוע).לא מעשנת. בשנה האחרונה הדופק שלי במנוחה נע בין 52-60 לרוב פחות מ-60. לעיתים 54 לעיתים 57. אינני ספורטאית ואני לא מתעמלת. עשו לי מס' פעמים אק"ג ולא נמצאה בעיה... לעיתים אם אני מגיעה למר"מ ובודקים לי לחץ דם ודופק תמיד שואלים אותי אם אני עוסקת בספורט כי הדופק נמוך. הייתי אצל רופא משפחה ובעת שמדד בבדיקה ידנית הדופק היה 60 והוא אמר שזה בסדר. אין היסטוריה משפחתית של מחלות לב. אני קצת לחוצה מזה כי אני חוששת שמא יש בעיה בלב שאיני מודעת אליה. האם מדובר במצב שאינו תקין ? מה עליי לעשות? אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי.

04/12/2015 | 21:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. אינני רואה כל בעיה. ניתן לבצע להשלמת הערכה בדיקת מאמץ והולטר קצב לב. לבדוק בדיקת דם - תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה