פיענוח הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2015 | 20:30 | מאת: עמית

הי אני בחור בן 25 בריא, סובל מחרדות ומטופל בכדורים 20מג סרוקסט מידי יום, עוקב על תלונות של דפיקות לב לא סדירות של כמה שניות אך מורגשות כל יום, והרבה דפיקות מוקדמות מורגשות, לא דופק מהיר, סוג של רעידות, עושה ספורט מאוד בסיסי פעמיים בשבוע. הייתי אצל הקרדיולוג והכל תקין, הוא אמר לי פשוט לחיות עם זה, דבר שאני קצת מפחד מהשלכות של סיבוכים בעתיד או של משהו פתאומי שיקרה, דבר שמלווה אותי בחרדות כבר מעל 6 שנים בכל העניין של הלב והדופק. אשמח לשמוע דעתך. סיבת ההפניה: ביקורת שנתית עקב הגברה בהרגשת דפיקות לב לא סדירות ללא קשר למאמץ. מבחן מאמץ תקין, ללא אריתמיה. יממה ראשונה - תאריך: 21/07/2015 תחילת בדיקה: 09:27 סיום בדיקה: 10:20 סה“כ שעות: 0:0 24:52 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 47 מהירות מקסימאילית: 110 מהירות ממוצעת: 64 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ-128 VPC'S במשך הבדיקה. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו''ח. ממוקד אחד. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ כ-13 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בדיקה ראשונה מתוך 48 שעות. נצפו קטעי סינוס אריתמיה. הערות: יממה שניה - תאריך: 22/07/2015 תחילת בדיקה: 10:20 סיום בדיקה: 09:43 סה“כ שעות: 0:0 23:22 הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 48 מהירות מקסימאילית: 148 מהירות ממוצעת: 70 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ-107 VPC'S במשך הבדיקה. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו''ח. ממוקד אחד. חלקם FUSION BEATS. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ כ-11 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בדיקה שניה מתוך 48 שעות. נצפו קטעי סינוס אריתמיה. הערות: להלן טפסי ההולטר https://drive.google.com/file/d/0B6dN1WMEUTBfT2I3RDI0czZ3M1U/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B6dN1WMEUTBfc0Y3bnRJUWpLMDA/view?usp=sharing

29/11/2015 | 21:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אי אפשר היה לראות בדיקה עצמה לפי כתובת. בכל מקרה מדובר במימצא לא מאוד חריג, אך גם לא לגמרי תקין. ממליץ לבצע השמך הערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

29/11/2015 | 21:54 | מאת: עמית

הלינקים מעבירים ישירות לתוצאות בדיקה בכל מקרה אחרי 2 בירורים אצל 2 רופאים שונים ההמלצה שלהם היתה לעשות יותר ספורט ושהכל תקין מבחינתם ואין שום דבר שמעיד על בעיה או חריג. האם כדאי ללכת להתיעץ עם קרדיולוג שמתמחה בהפרעות קצב או עוד חוות דעת ? או פשוט לעזוב את זה ולחיות את החיים?

מנהל פורום קרדיולוגיה