סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2015 | 14:05 | מאת: שוש

שלום רב אימי בת 78. נוטלת תרופות להלן- קרדילוק 2.5 מג, קנדור 8, פלוויקס, קומפלקס ויטמיני בי, חומצה פולית, רמוטיב, פרוביוטיק. כמו כן ויטמין e, סידן ואופטי סייפ. לשינה - לוריוון. בנוסף פרווסטטין - קרוב ל 10-15 שנים. סובלת מאיוושה ללבית, יתר לחץ דם, אירוע מוחי קל ( שפגע קלות בראייה) בעברה, בקע, בעיות ראייה - עיוורון חלקי. בשנתיים אחרונות דלקות שתן חוזרות. נוטלת מקרודנטין למניעה. היתה בספסיס. בשנה האחרונה, תופעות של בלבול לסירוגין, ירידה בזכרון לטווח קצר, ולעיתים גם הזיות. בהייעצות עם רופא משפחה הוחלט להפסיק ליטול פרווסטטין בגלל תרומתו לירידה בזכרון , כאבים בשרירים ןירידה באנרגיה. מצד שני - אני חוששת שלא תהיה מוגנת...מה דעתך? תודה וסליחה על המגילה שוש

29/11/2015 | 21:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. נושא זה לא חד משמעי ושנוי במחלוקת גם בספרות. יש לבצע התייעצות משולבת בין גיראטר לבין קרידולוג מטפל. חשוב לסיים בירור נוירולוגי מלא, כולל הדמייה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה