בדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2015 | 10:03 | מאת: מיכל

דוקטור שלום אני בת 43. נשלחתי לבירור ממצא אוושה. בבדיקת אקו דופלר- קרדיוגרפיה שעשיתי נמצא שאזורי חדר שמאלי תקינים. מקטע הפליטה מוערך כ 60%. התכווצות בלתי סנכרונית של המחיצה הבין חדרית כביטוי להפרעת הולכה תוך חדרית. עליה שמאלית לא מוגדלת. חללים ימניים בגודל ותיפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה פולמונלית ואאורטלית מזערית. הפריקארד אינו מעובה....שורש הוותין והוותין תקינים. בדיקת דופלקס עורקי צוואר - מערכת ורטברו קרוטידית תקינה דו צדדי. בדיקת אקג - NORMAL SINUS RHYTHM - תקינה האם עליי ללכת למעקב קרדיולוג, ממצאי קרדיו תקינים? תודה

29/11/2015 | 21:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לפי רישום בפנייתך, קיימת הפרעת התכווצות מחיצה- התכווצות לא סינכרונית. דבר זה עלול לוהפיע לעיתים במצבים של הפרעת הולכה חשמלית או בשל הפרעה ארחת, כגון בעיה כלילית, או של שריר הלב. בהחלט דבר דורש התחייחוסת. נא לגשת לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה