טיפול מונע להגנה על הלב במחלת ניוון שרירים בייקר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2015 | 23:05 | מאת: מרדכי

אני בן 27, יש לי מחלת ניוון שרירים ע"ש בייקר. לפעמים יש לי כאבים באיזור הלב או הרגשה של פעימות לא הכי סדירות, הומלץ לי להיבדק באקו והולטר ובדיקת מאמץ אני בוחר שלא לעשות בגלל שצריך להזריק חומר שמאמץ את הלב. הנויורולוג שלי אמר לי שיש איזו תרופה שלוקחים להגנה על הלב במחלות מסוג זה. האם ידוע לך על כדור כזה ושכמובן כמה שפחות תופעות לוואי. בבדיקת האקו זה יוצא בדר"כ בסדר גמור, יש משהו שכדאי לעשות בנידון? אני עושה פעילות גופנית (שחייה) פעמיים 3 בשבוע.

19/11/2015 | 21:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בבדיקת מאמץ אין צורך בהזרקת חומר..... בברכה, דר דדשב

20/11/2015 | 00:18 | מאת: מרדכי

איך אדם נכה עושה בדיקת מאמץ? הבנתי שכדי להגיע למאמץ של הלב מזריקים חומר, כי אם כן איך אדם נכה בכיסא גלגלים עושה את המאמץ הנ"ל

22/11/2015 | 22:16 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בוודאי, ברור. אבל לאיזה בדיהק נשלחת....למיפוי לב או לאוק לב דובוטמין?

מנהל פורום קרדיולוגיה