שואל אפיק לפעולה, מומלץ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2015 | 15:25 | מאת: שואל

לאור תחושה של הפרעה במהלך הליכה קושי בנשימה צורך במנוחה, גם למשל במהלך אכילה יש הפרעה דומה, בוצעה הפניה לבדיקות (מטופלת מעל גיל 60). בחודש האחרון בוצעה בדיקת אקו ובה עלו הממצאים אי ספיקה קלה הפרעה רלקסציה . כמו כן בדיקת EKG שיצאה תקינה, לחץ הדם בסדר אף הוא. הסימפטומים והתלונות על ההפרעות ממשיכות וטורדות את הדעת. 1)מה כדאי לבקש לבדיקת מאמץ ומיפוי (בשים לב לעובדה חשובה שהתורים בקופה הם רחוקים), או לפנות לצינתור (אבחנתי וכו')? יצויין, שלדברי הרופא, גם אם תיעשה למשל בדיקת מיפוי ומאמץ, ייתכן שהדבר לא בהכרח ייתן מענה לתלונות כלומר עדיין הסימפטומים לעיל ימשיכו להופיע מה כדאי לעשות? 2) יש בדיקות אחרות מחוץ לד' אמות אלה שהוזכרו שהן עשויות להיות רלוונטיות ולו על דרך האלימינציה? 3) אילו גורמים נוספים יכולים לשחק תפקיד (גם אם קונבנציונלית לא נהוג לתת עליהם את הדעת בבדיקות) 4)במידה שלמיטב סברתך היית סבור ד"ר שמומלץ על צנתור כמה זמן לפני כן יש לקחת אספירין. תודה רבה אשמח למענה המלומד :) וישר כוח על פועלך בפורום ועל התשובות המסייעות ומקנות שקט נפשי

22/11/2015 | 22:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. תחילה פנה נא לבדיקה אצל קרידולוג. במהלך בידקה ניתן יהיה להתרםש מהתלונות ולהחליט לגבי המשך טיפול/ בירור. בשלב זה הייתי מבצע בדיקת עאקו לב במאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה