שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2015 | 19:48 | מאת: שוש

שלום אני בת 70 חולת אדנו קרצינומה עברתי לפני שלוש שנים לובקטותי קיבלתי הקרנות ומרגישה יחסית בסדר. כחלק ממעקב עקב מחלתי נתבקשתי לבצע אקו לב.רציתי לברר מה משמעות המונח הפרעה בהולכה כמו ?LBBB האים זה הפרעה בהולכה החשמלית?האים זה יכול להיות מההקרנות שקיבלתי ונוצרה שם צלקת?וכיצד צריך להיות רשום באקו לחץ ריאתי?הערכים היו תקינים חוץ %fs שהיה34.1 האם זה תקין וnה זה? LA AREA 12CM2 אני יודעת שאני שואלת יותר מידי אבל אם אפשר לענות לי בהתאם אודה לך דוקטור.

22/11/2015 | 22:04 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. אכן דמובר בהפרעה בהולכה חמשלית ומימצא זה על פי רוב איננו תקין ומחיב המשך בירור לבבי. צלקת יכולה להיות אחת הסיבות לכך. יש להשוות עם בדיקות אקג קודמים. לחץ ריאתי באקו לב בשיטה מקובלת ניתן להעריך לפי מהירות סילון של מסתם טריקוספידלי או פולמונלי - ריאתי. בנושא של fs 34% זהו מימאצב גדר נורמה. שטח עלהי שמאל אפילו קטן מעט. אין לזה משמועת. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה