צנתור וירטואלי תוצאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/11/2015 | 17:27 | מאת: אבי

הנני בן 45 עם היסטוריה של אב שקיבל התקף לב ונפטר בגיל 47. אינני מעשן, שומר על משקל (68 קילו ו176 גובה) עושה ספורט ונמנע ממתוקים. פרופיל השומנים תקין: כולסטרול 180 ldl - 110 hdl- 56 triglyceridies- 51 בבדיקה של צנתור וירטואלי נדהמתי לקבל תוצאה כדלקמן: ספירה קלציום של 96 פלאק מסוייד שטחי גס בחלק הפרוקסימלי של ה לד וגורם להיצרות בשיעור 25-50 אחוזים. הייתי מאוד מבקש לדעת מה משמעות הבדיקה, איזה טיפול מומלץ להתחיל (מעבר לאספרין שהנני כבר נוטל)והאם יש טיפול שיכול להוריד את רמת הפלאק וההיצרות ללא התערבות ניתוחית? מה הסיכוי שלי לקבל התקף בשנים הקרובות לאור הממצאים ומתי לערוך בדיקה חוזרת?

19/11/2015 | 21:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בטרשת קלה בעורק כלילי. טיפול מומלץ בסטיטינים, דוגמה סימוביל עם מטרת איזון ldl כולסטרול סביב 70 ולפעמים מעקבי ace, כגון tritace או דומה לו. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה