הפרעות קצב- מיואשת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/11/2015 | 09:25 | מאת: מאיה

שלום, בת 38 עם הפרעות קצב מטרידות ביותר במהלך ה-4 חודשים האחרונים ואני ממש על סף ייאוש. עברתי בירורים : אקו, אגג, ארגומטריה והכל יצא תקין. כמו כן נבדקו כל מיני דברים אחרים הורמונים, בלוטה, אבחון גסטרו, אולטראסאונד בטן, צילומי ריאות, נוירולוג וכו.. ללא מצאים. הולטר ראשון לפני 3 חודשים יצא תקין.(היו הפרעות ממש מעטות) אך היות והמצב החמיר התבצעה פנייה להולטר 48 שעות לפני כמה ימים ולהלן הפענוח מחולק ל-2: 24 שעות ראשונות: קצב בסיסי :סינוס, מהירות מינימלית:66 לדקה מקס: 124 ממוצע: 83 הפרעות חדריות 1923vpbs במהלך הבדיקה עם ירידה משמעותית בתדירות השינה. הפרעות על חדריות 16 apbs הפרעות הולכה לא נצפו 24 שעות הבאות: קצב בסיסי :סינוס, מהירות מינימלית:65 לדקה מקס: 105 ממוצע: 81 הפרעות חדריות 1510vpbs במהלך הבדיקה עם זוג בודד. ירידה משמעותית בתדירות השינה. הפרעות על חדריות 16 apbs הפרעות הולכה לא נצפו משעה 22:00 התלוננה על הפרעות שלא פסקו- נצפו 390 פעימות מוקדמות בשעה. *אני ממש אשמח לחוות דעתך.. כי אני משתגעת כבר.. זה מלווה אותי כל היום ומשבש את אורך חיי ובעיקר ממלא חרדה כדור PROLOL אינו משפיע. המון תודה מראש מאיה

19/11/2015 | 21:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בסהכ אין מימצאים חריגים בבדיקות הולטר הללו, מלבד פעימות לב מוקדמות שכיחות יותר מהרגיל. חשוב להלשים בדיקות אקו לב ובדיקת מאמץ או בדיקה משולבת של אקו לב במאמץ. לבדוק תפקוד בלוטת התריס. פרולול עשוי לעזור, וחשוב לדעת באיזה מינון את נוטלת את התרופה. פני להערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה