תחושה מוזרה- מאו דמפחיד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/11/2015 | 08:56 | מאת: תאו

שלום רב, אני גבר בן 40, בריא בדרך כלל אני מתפקד כמנהל בחברה ולכן רוב הפעילות שלי היא משרדית סובל מעודף משקל, גובה 187, משקל 143.בתהליך דיאטהעושה בדיקות שנתיות קבועות בכוללות בדיקות דם, שומנים וכל שנתיים גם בדיק מאמץ. כל התוצאות היו תקינות לאחרונה התחלת לסבול מתחושה מוזרה במיוחד במצב מנוחה. התחושה מאויפיינת כאילו הלב מחסיר פעמיה וזה משרה תחושה מפחידה והיא נמשכת לזמן מאוד קצר אולי שנייה, קוראת כמה פעמים ביום. לא מרגיש קוצר נשימה או כאבים מיוחדים, יש כאבים של שרירים בעיקר באזור הגב. גם התחלתי לסבול אולי יחד עם התופעה מצרבות בקיבה וקצת גזים ותחושת רעב. יצויין שמזה זמן רב סובל מחרדות בעקבות מחלת סוכרת של הילדה שלי ופחד כל הזמן עליה. אתמול הייתי אצל רופא משפחה ועשה לי א.ק.ג ובבדיקה הוא ציין שמופיעה פעמיה מוקדמת(נוספ) וכנראה גורמת לתחושה והוא שלח אותי לבדיקת מאמץ,הולטר לב ואקו לב (בדיקות שלוקח זמן רב יחסית להשלימן) לחץ הדם שלי עמוד על 144/94 דפיקות במונחה בממוצע (כמה פעמים נבדקו) עובד על 70-80 דפיקות בדקה האמת אני מאוד לחוץ ומוטרד מחשש שיש בעיה בלב אודה לך מאוד אם תתיחס לתופעות שצייניי ואם כדאי לרוץ מהר לקרדיולוג או להמתין עד להשלמת הבדיקות שעלולות לקחת כחודש

19/11/2015 | 21:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בהחלט כדיא לגשת להערכה אצל קרידולוג. יש לבצע בדיקת מאמאץ אקו לב, הולטר קצב לב. הולטר לד. שינוי אורך חיים גם חשוב. יש לבדוק בנוסף פרופיל שומני דם וסוכר בצום. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה