תוצאות בדיקת ארגומטריה-מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/11/2015 | 21:15 | מאת: מיכל

ערב טוב אני בת 59. עודף משקל; לחץ דם גבוה. מאוזנת על ידי כדורים. כולסטרול גבוה- מטופל מתלוננת תקופה ארוכה על קוצר נשימה בעלייה במדרגות {אפילו קומה אחת].וכן כאבי רגלים. כך גם בהליכות בבדיקת מאמץ : כושר גופני: בינוני 81 אחוז מהדופק המירבי לגיל מבחן מאמץ שלילי לא ניצפו שינויים משמעותיים במקטע ST פעימות חדריות מוקדמות בודדות/ ביגמניה חדרית אני לחוצה מאוד מהתוצאות. האם יש קשר לתפועות שבגינו נשלחתי?? מאז הבדיקה קוצר הנשימה רק הולך ומחמיר- גם במנוחה מלווה בלחץ בראש תודה מראש

14/11/2015 | 18:49 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בעצם בדיקה זאת איננה אחבנתית, כי לא הושג דופק תת מרבי לגיל - 85% לפחות. עליך לפנות לבדיקת קרדיולוג לצורך השלמת בירור. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה