תוצאות בדיקות אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/10/2015 | 12:34 | מאת: שקד

שלום רב, בבדיקת אקו שעשיתי (בעקבות פעימות מוקדמות ושימוש ממושך בתרופה העלולה לפגוע בפעילות המסתמים) קיבלתי את התוצאות הבאות: Left atrium - 45 mm (הנורמה היא 19-40) Right ventricle - 37 mm (הנורמה היא 5-30) (שאר התוצאות בתחום הנורמה) מסתם מיטרלי: עלים מעט מעובים, אי ספיקה מינימלית מסתם אאורטלי: תקין מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית בסיכום תוצאות הבדיקה היה כתוב גם: MILD LEFT ATRIAL DILATATION TRACE TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 26 MMHG אשמח להסבר תוצאות הבדיקה. תודה רבה מראש

07/10/2015 | 21:17 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. נתייחס באופן יבש אל התוצואת. 1. הרחבה קלה של חדר ימין - יש לברר ולוודא שאכן כן זה כך 2. הרחבה של עליה שמאל, אם כי לא צויין פרמטר יותר חשוב של שטח עליה בסמר. על בסיס ניתונים שמסרת לא ניתן להרחיב יותר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה