בעיות לב מוזרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/09/2015 | 11:26 | מאת: ויקטוריה

היי אכתוב שום בפורום במקרה שלא ראית:-) שלום אני בת 19, גובה 1.61 משקל 45. הבעיה שלי היא כזו חצי שנה: לפעמים לא משנה תנוחות או מצבים , פתאום יש משהו מפריע בגרון כמו חרחור ואז פתאום הלב נותן בום חזק פעימה ואחריו דפיקות לב מהירות ויש צמרמורת(אדרנלין בגוף) זה מרגיש כמו חרחור , לא נלווה שום סימפטום נוסף לזה (גם הפרעות בקצב לב כי פעם אחת זה מחסיר פעימה ופעם זה מהר מדי) וזה קורה הרבה בזמן אחרון, זה מפריע לי מאוד וואני מרגישה את זה מאוד יכול לקרות גם כשאני מתרגשת מאוד . הלכתי לקרדיולוג ועשיתי 2 אקג ( באחד רשום תקין ובשני סינוס טכיקרדיה) . עשיתי בדיקה ארגומטריה(במאמץ הוא רשם שאין שיניים באקג וסימפטומים (למרות שבהמשך ריצה היה לי כאבי חזה לוחצים וקושי בשאיפת נשימה) . עשיתי בדיקת אקו לב- הכל תקין לא מעובה חוץ מ- מסתם טריקוספידלי - דלף מינימאלי נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה . אציין שאני פעילה במכון כושר 4 פעמים בשבוע (רק הרמת משקולות כבדות לחיטוב ) אני בן אדם ממש פחדן והתחלתי לחפש באינטרנט והרבה דברים חצי דומים לשלי וחצי לא , מה לדעתך מה שאני חווה? מה זה? והאם יש לי סיכוי לטרשת עורקים? או אי ספיקה לבבית ? תעוקת חזה?אוטם לבבי? האם זה נראה כמו פרפור פרוזדורים??מה ניתן להבחין מהממצאים שלי שאין לי? אני טסה עוד שבוע ל-3 חודשים ,ואין לי איך לעשות שום בדיקה אצל רופא בבקשה תעזור לי!!

26/09/2015 | 20:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. אין מדובר בהפרעה בתקפדו הלב ובבעיה של מסתמים, בהתבסס על הנכתב בפנייתך. אקו לב תקין. נוזל בכמות קטנה לעיתים יכול להיות מימצא בגדר הנורמה ויש לעקוב. יש להלשלים גם בדיקת תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה