שאלה לגבי תשובת א.ק.ג.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/09/2015 | 22:28 | מאת: חנה

שלום רב, עקב לחצים ותחושת קוצר נשימה הגעתי למוקד של מכבי. בבדיקת א.ק.ג נרשם- א.ק.ג.סינוס , היפוך T ב-III(שלוש) ללא דינמיקה לעומת א.ק.ג. שנערך שלושה חודשים לפני. ברצוני לציין כי לפני ארבע שנים בשנת 2011 בביקור במוקד עקב לחצים ותחושת קוצר נשימה נרשם בא.ק.ג.- גל T שלילי בשלוש בלבד. בשנת 2012 מערך לי אקו לב במאמץ שיצא תקין. אשמח לדעת מה אומר ממצע זה? לדברי רופא משפחה לא נראה שיש בעיה בלב אך לשקט שלי הופנתי לקרדיולוג שהתור אליו רק בחודש הבא אודה לתשובתך

19/09/2015 | 09:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בעצם לא הרבה. אקג כלי יאבחוני חשוב אך בהחלט לא מספיק, ואחוז מסויים של התקפי לב עלול להתרחש תוך כדי אקג תקין או כמעט תקין. במידה ותלונה חוזרת, יש לבצע באקדם הערכה הצל קרדיולוג או לפנו חזרה למוקד/ חדר מיון. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה