בדיקת אקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/09/2015 | 10:14 | מאת: מיקי

לקרובת משפחה בת 58 היו כאבים חזקים באזור החזה וגם בגב לפני יומיים . אחר כך זה השתפר ואתמול שוב היו כאבים כאלה. היא הלכה רק היום לרופא ובדיקת אקג יצאה תקינה. האם בדיקת אקג תקינה היום כשאין כאבים שוללת אפשרות של ארוע לב? או שאם היה התקף רואים את זה גם בבדיקה שנעשתה מאוחר יותר ולא מיד בזמן הכאבים?

19/09/2015 | 09:17 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לא, לא שוללת. אחוז מסווים של התקפי לב עלול להתרחש עם אקג לכאורה תקין. שינוי אבקג בעת כאב עשוי להיעלם לאחר מכן ואקג יכול לחזור ללכאורה תקין. במידה ותלונה חזרה, עליה לגשת להערכה אצל קרידולוג, או במוקד לרפאוה דחופה/ חדר מיון. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה