קצב לב איטי II

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/09/2015 | 10:08 | מאת: יואב

שלום ד"ר ותודה. אני חש שאולי לא רשמתי את הנתונים כהלכה.סיפרתי שאניבן 45,BMI אידאלי,תזונה מאוזנת וללא סוכרים זמינים, עושה פעילות גופנית קבועה שכוללת-שחיה (חלקה מאומצת) או הליכה מהירה לפחות 6 פעמים בשבוע. טרום סוכרתי (סוכר גבוה בבוקר), נוטל ציפרלקס. לחץ דם סיסטולי במנוחה בין 100 ל 120 ודיאסטולי בין 58 ל80. דופק במנוחה אחרי השכמה 46 - 50 ובמהלך היום במנוחה עשוי לשבת על סקאלת מספרי החמישים(מכשיר ביתי). כשאני עושה מאמץ או זז כמובן שהדופק עולה בהתאמה. אין לי בעיית חמצן או קוצר נשימה.בבדיקת דם שנה אחורה TSH תקין ובבדיקת ארגומטריה לפני פחות משנה דופק 62 במנוחה והבדיקה תקינה ללא שום ממצא.שאלתי אם הדופק תקין וכתבת לי שזה לא ושאלך לבדוק.אעשה זאת כמובן אבל אולי עכשיו שסידרתי את הנתונים תוכל לומר לי מה לבדוק,אצל מי ומדוע? תודה וסליחה על המגילה.

19/09/2015 | 09:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך החוזרת. הייתי מבצע מבחן מאמץ ובדיקת הולטר קצב לב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה