פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/09/2015 | 13:12 | מאת: יעלה

שלום רב, אני חווה בתדירות גבוהה, כבר כמה חודשים אי סדירויות בקצב הלב- כמו בומים ו/או פעימות נוספות ותחושה כללית של דופק מהיר (מורגש בגלים, בעיקר באזור הצוואר). עשיתי פעמיים אקג שיצא תקין וגם דופק תקין. יש לציין שאני בהריון, כרגע בחודש תשיעי אבל זה חוזר על עצמו במהלך כל התקופה של ההריון וגם משהו שחוויתי בעבר, פשוט לא בכזאת עוצמה ותדירות. פניתי לקרדיולוג שבדק אותי, לא ראה שום ממצאים והפנה לאקו לב והולטר. האקו לב יצא תקין וההולטר הראה שיש מספר פעימות מוקדמות, מה שהקרדיולוג הגדיר כחסר משמעות ולא דורש טיפול, בטח שלא בהריון. המצב הוא כזה שזה לא עוזב אותי, הבומים ישנם, הלב מרגיש כאילו יוצא מהמקום וכמובן ככל שאני מוטרדת מזה יותר, זה מגביר את עצמו בתדירות ובעוצמה. בזמן שאני עסוקה וממש מרוכזת בדבר אחר, או מתקלחת אז אני לא מרגישה את זה. אז אני קצת חסרת אונים כי זה כן משהו שמגיע מהלב אבל הסימנים מראים שזה גם משהו נפשי. בנוסף, ההריון המתקדם שלא עוזר בתחושת הרוגע הכללית.. אודה לחוות דעתך בעניין. תודה !

15/09/2015 | 20:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לעיתים יש צורך בטיפול תרופתי על מנת להוריד כמות פעימות הללו. אני מבין שאת היריון. לכן חשוב לחזור לבדיקת קרידולוג להתייעץ עימו בנושא. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה