האצת דופק קיצונית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/08/2015 | 11:09 | מאת: צביקה

שלום, אני בן 56, בריא ומנהל אורח חיים ספורטיבי (רץ פעמיים בשבוע 5-7 ק"מ ורוכב אופניים בסופי שבוע ), בשנים האחרונות אני חווה תופעה שבערך פעמיים שלוש בשנה, במהלך הפעילות גופנית ללא קשר לגודל המאמץ ישנה האצה של הדופק ( לכ 150/165 פעימות לדקה ) גם כשאני מפסיק את הפעילות, והתופעה נמשכת בין 2 ד' לעשר ד', שלאחריהן הדופק נרגע והכל חוזר למקומו בשלום, לפני כשנה ( לאחר מקרה נוסף ) ערכתי בדיקות מאמץ במכון מור ( כולל אקג ) ובפגישה עם קרדיולוג הוא הבהיר לי שהבדיקות במאמץ מושלמות, מצבי הגופני ורישום הלב הרבה מעל הממוצע, ושאין לי צורך לדאוג מהתופעה ושאני יכול להמשיך כרגיל בפעילות ( בתוספת המלצה לקחת על בסיס קבוע מגנזיום ), דעתכם המלומדת ? תודה מראש צביקה

27/08/2015 | 21:47 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לא בדקנו אותך באופן אישי, אך הקרדיולוג התרשם שבדקית מאמץ תקינה, כך עולה מהנכתב בפנייתך. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה