התקף לב ושיקום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/08/2015 | 11:27 | מאת: עדן

שלום ד"ר אלכסנדר, אבא שלי עבר לפני כשנה 4 התקפי לב, בבית חולים שערי צדק לא הבינו בשלושת הפעמים הראשונות כי מדובר בהתקף לב ורק בהתקף לב הרביעי הבינו כי מדובר באירוע לבבי ושלחו אותו מיד לחדר ניתוח לעשות צינתור אך הרופא לא שם לו סטנד בעורק. לאחר מכן, הוא קיבל טיפול תרופתי אך כעבור כחצי שנה שוב נחסם לו עורק ולכן עבר עוד צינתור ע"י רופא מומחה והרופא הצליח להכניס לו סטנד לעורק. בעקבות כך, אבא שלי קיבל שוב טיפול תרופתי הכולל: קרטיה, לפידור 20 מ"ל ורמיפריל 2.5 מ"ל. תרופות אלו מלווים עם המון תופעות לוואי שפוגעות לו במהלך היומיום- סיוטים,צעקות באמצע הלילה, חרדות, דכאונות, בחילות, דימום בצואה וכאבים בחזה כמעט כל שבוע ובנוסף החזה מתחיל לכאוב לו כאשר הוא הולך מעל ל15 דק'. רציתי לדעת האם ישנן תרופות אחרות\ טיפול אחר (כגון- קנאביס רפואי אשר קראתי מאמרים שהוא תורם לאנשים אשר עברו התקף לב) או כל דבר אחר ללא התופעות האלו? אשמח לעזרתך משום שאנחנו אבודים, תודה רבה!!

27/08/2015 | 21:40 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לא, אין כזה טיפול ולא מקובל במקרים של מחלת לב כלילית. קרדיולוגי של היום מאפשרת טיפול מאוד יעיל וישנם פתרונות טובים מאוד לקבוצת חולים עם בעיה כלילית. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה