שלום דר אלכסנדר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/08/2015 | 22:42 | מאת: נילי

אחי בן ה - 18 וחצי ניגש לבדיקה אצל קרדיולוג עקב ברידיקרדיה שאובחנה אצלו בקופת החולים (42 במצב מנוחה 53 לאחר מאמץ) הוא ביצע בדיקה הכל נראה תקין פרט לסעיפים הבאים: * נשמעה איוושה סיסטולית 2/6 בגבול השמאלי של עצם החזה. * נצפתה רגורגיטציה מזערית - פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. אני מבינה שנאמר פיזיולוגית כיוון שלא כך הוא נולד וזו בעיה שהוא רכש במשך השנים. התוכל בבקשה להסביר לי מה הנתונים הללו אומרים והאם במשך החיים יש סיכוי שממצאים אלו יעברו מעצמם. חשוב לומר שהוא ילד פעיל ספורטיבית. בברכה תודה רבה.

27/08/2015 | 21:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מילה פיזיולוגית אומרת בעצם בגדר נורמה, תקין. יחד עם זאת אני מציע להלשים הערכה בבדיקת אקו לב. נושא דופק הוא נושא נפרד, על כל פנים מדובר בדופק איטי גם לבן אדם צעיר ובריא ויש לוודא שלא מדובר בהפרעה חשמלית משמעותית יותר. פנו נא להערכה מלאה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה