פעימות מוקדמות בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/08/2015 | 14:56 | מאת: דינו

שלום, בת 33 בתחילתו של הריון שלישי. בימים האחרונים מרגישה פעימות מוקדמות רבות מאוד, בשיא יכולה להיות פעימה מקדימה על כל 2-3 פעימות רגילות וכך יכול להיות גם רוב היום. באופן כללי מאובחנת עם svt, ונמצאת במעקב של קרדיולוג אחת לשנה. קבעתי תור להולטר אבל זה רק בעוד שלושה שבועות. שאלתי היא, האם מצב שכזה מחייב בדיקות בהקדם או שזה בסדר לחכות עד לתור. ובאופן כללי, מה נחשב פעימות מוקדמות מרובות עד כדי סיכון, לי או לעובר? (מבחינת כמות) תודה רבה.

22/08/2015 | 20:31 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. אני לא חשוב שיש סכנה ישירה. עם זאת אלייך לעבור הערכה אצל רופא קרדיולוג, בדיקות אקו לב, הולטר קצב לב ובדיקת תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה