פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/07/2015 | 16:37 | מאת: דנה

שלום רב , אבא שלי בן 89 , עקב דלקת בכיס המרה , עבר לפני כשלושה שבועות תהליך פולשני של הוצאת אבן מדרכי המרבה (לא ניתוח ) . באותו יום , שעות לאחר התהליך הנ"ל במהלך האשפוז הובן דופק מהיר ולאחר שחיברו אותו למוניטור הבחינו שמדובר בפרפור פרוזדורים . קיבל פרוקור וקומדין ולאחר כ- 30 שעות הדופק חזר להיות סדיר. אשמח אם ניתן לענות לשאלות הבאות : 1. אבא תמיד היה בן אדם בריא ובבדיקות שביצע לפני מספר חודשים (כולל ניטור לחץ דם 24 שעות שכללו גם דופק - הבדיקות בוצעו עקב סחרחורת ) הדופק היה תקין . בבדיקות EKG שביצע בשנה אחרונה מספר פעמים לא הובחנה בעיה של אריטמיה ולכן איך ניתן לדעת אם במקרה הנוכחי הפרפור לא קשור לתהליך שהוא עבר ז"א זה משהו נקודתי ולא משהו כרוני . מפריע לי שאולי הוא לוקח תרופות יחסית קשות, ללא סיבה . 2. בלילה מוציא המון שתן - האם אין צורך לקבל מינרל מסויים בעת לקיחת פרוקור ? תודה רבה !

26/07/2015 | 20:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בלי קשר לסיפור - בגיל זה פריפור עליות היא אריטמיה מאוד שיכחה ומופיעה בעזרות אחוזים.... עכשיו לשאלותיך 1. אי אפשר לדעת. אפשר לעשות בדיקת הולטר קצב לב 24 או 48 שעות 2. בהחלט - שלם כך יש לבצע בדיקת דם - ביוכימיה, כולל נרתן, אשלגן, סידן, מגנזיאום, קריאטנין, אוריאה. בברכה, דר דדשב

27/07/2015 | 16:36 | מאת: דנה

מנהל פורום קרדיולוגיה