יובש בפה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/07/2015 | 09:40 | מאת: אני

בת 46- לאחר חשד לאירוע מוחי קל וחולף (ללא סימנים בבדיקת ct). ולאחר אישפוז בטיפול נמרץ לב עקב פירפור חדרים (הגיע ל-150-100) הוחלט על טיפול בפרדקסה 150 פעמיים ביום וקרליולוק 5 פעם ביום. התייעצתי עם שני רופאים פרטיים בנוגע לטיפול זה- שניהם טענו שזה הטיפול הנכון ועליי להמשיך בחיי כרגיל. אבל הבעיה היא: -בלילה יש לי תחושת יובש נוראית בפה (נוראי) שמעיר אותי לסירוגין ולא מאפשר לי לישון. -יש לי תחושת עייפות לאורך כל היום. כל מאמץ קטן גורם לי לכאב קל בחזה ובראש (אפילו דיבור ממושך/ עלייה ב17 המדרגות של הבית שאני עושה במשך עשרות שנים). -סחרחורות מידי פעם -טשטוש בעין שמאל האם עליי לספוג זאת לנצח? תודה

19/07/2015 | 22:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אלו לא תופעות לוואי טיפוסיות של פרדקסה. עליך להתייעץ עם קרידולוג ונוריולוג באשר להמשך טיפול בפרדקסה ובכלל באשר להשלמת טיפול בשל מאורע מוחי קל שהיה לך. חשוב לאבחן במדוייק מהי סיבה לאותו אירוע שהתרחש ופורש כמאורע מוחי. יש לשלול מקור לבבי תסחיפי למאורע נוירולוגי שהיה לך, לרבות קיום של חלון סלגל פתוח pfo במחיצה בין עליתית. באם בוצעה לך tee אקו לב דרך הוושט? בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה