אי ספיקה מיטרלית ברמה בינונית עד קשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/06/2015 | 21:22 | מאת: mik

שלום בת 38, מגיל לידה ידוע על MVP . כיום, חצי שנה אחרי לידה, באקו לב אחרון התוצאות: תפקוד תקין של חדר שמאל. מסתם מיטרלי מיקסומטוטי עם דליפה מיטרלית בינונית עד קשה על רקע פרולפס של שני העלים. קרדיולוג שלח להתייעצות עם כירוג ובדיקת אקו לב דרך הושט. עד שאקבע תור חייבת לדעת האם הפתרון היחידי הוא ניתוח? מה רמת הדחיפות לניתוח כאשר הדליפה כזאת? מודאגת בשל היותי אמא לילדים קטנים. אוסיף רק שמבחינת ההרגשה מרגישה רגיל עייפות רגילה של אמא לילדים קטנים אודה לתשובתך, מודאגת מאד תודה

28/06/2015 | 21:38 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש צורך בהערכה מדוקדקת אצל קרידולוג. חשוב לדעת באם חלה הדרדרות מבחינתב דיקת אקו לב ואילו מימצאים היו בבדיקה קודמת. יהיה קרוב לוואדי צורךב הערכה נוספת בבדיקת אקו לב דרך השווט. פני נא לבדיקת קרדיולוג עם כל החומר שבידייך. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה