טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/06/2015 | 16:51 | מאת: משה

אני בן 55, סובל מלחץ דם וכולסטרול גבוהים ומטופל בכדורים. שמעתי שבדיקת שכבת האנדותל נותנת אינדיקציה לגבי מצב העורקים. האם בדיקה זו מומלצת? האם קיימת בדיקה אחרת? לאחרונה בעת קיום יחסים יש לי לעיתים ירידה בזיקפה לאחר מספר דקות. האם זה עשוי להיות בגלל האנדותל? האם רמת ה- NO עשויה להשתנות במהירות. שבתחילה יש זיקפה ואח"כ יורדת? בתודה

21/06/2015 | 23:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בדיקה זו איננה מווה סטנדרט של גילוי אם עשוי לתת אינדיקציה גסה יחסית. הפרעה בזיקפה יכולה ליוהת קושרה להפרעה בזילוח דם ובגרומים קושרים לטרשת בין יתר סיבות רבות. לשם כך רתוי להיבדק אצל אורולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה