שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/06/2015 | 14:21 | מאת: רחל

בת 45. מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות. אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות האקו לב - הכל תקין. האקו האחרון בוצע לפני חודש. תקין. בהוראת הרופא מטופלת בנורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (וסובלת מלחץ דם נמוך בבסיסו שיורד עוד בהשפעת הנורמלול). עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ. לפעמים מרגישה אותם ברצף ( ואז זה מלחיץ יותר כי ברצף ישנה תחושה של העדר דופק). השאלות שלי: 1. האם יתכן כי רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה? או שזה ייתכן במצב של פעימותנ מוקדמות. (כאמור אקו תקין) 2. האם כדאי להחליף נורמלול בתרופה אחרת (בהתייעצות עם הרופא המטפל). גם כך לחץ הדם שלי נמוך והנורמלול מוריד אותו יותר, אך מצד שני, מסייע לרוב להורדת הדופק המהיר. האם יש בלחץ הדם הנמוך סכנה? האם השימוש בחוסמי בטא מסוכן? 3.צפויה לטוס - האם יש הוראות מיוחדות? האם זה מסוכן? תודה רבה

21/06/2015 | 23:22 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. כן או לא.... כל מקרה לגופו של עיניין ויש להיבדק אצל קרידולוג בצורה מסודרת. 2. ירידת לחץ דם עלולה לגרום לתופעה קלינניות שונות כולל סחרחורת ואף איבוד הכרה, הכל תלוי בדרגת ירדת לחץ דם, טיפול תרופתי, שצירה על נפח וכו 3. יש להתייעץ עם רופא מטפל באופן ישיר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה