פענוח הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/05/2015 | 11:04 | מאת: לילי

שלום רב, אבקש פענוח הולטר שעשיתי עקב תלונות על פלפיטציות והרגשת דופק "בצרורות". אני בת 58 סובלת מהיפופארא ולוקחת סידן+אלפא די-3 ולוסטרל בגלל חרדות. עלי לציין שאני סובלת מפלפיציות שנים רבות אבל לאחרונה זה מציק לי יותר וקצת מפחיד... אקו לב ומבחן מאמץ עשיתי לפני כשנה וחצי - תקין. סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תאריך: 18/05/2015 תחילת בדיקה: 12:20 סיום בדיקה: 08:36 סה“כ שעות: 0:0 20:15 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 57 מהירות מקסימאילית:116 מהירות ממוצעת: 75 הפרעות קצב חדריות VPC’S:נצפה VPC בודד.( עמ' 6 ) הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 9 APC'S במשך הבדיקה .( עמ' 7 ) נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 5--4 פעימות, במהירות עד 176 פעימות לדקה (עמ' 6 ). הפרעות הולכה:לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st:לא נצפו. תלונות הנבדק:לא נצפו. תודה וחג שמח,

25/05/2015 | 21:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר באיורעים בודדים וקצרים מאוד ואגב לא בהכרח מצביעים על בעית לב, של הפרעת קצב לב עליתית. לא מססוכנת. נא לפנות לבדיקת קרידולוג עם תוצאת בדיקת הולטר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה