פענוח בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/05/2015 | 12:33 | מאת: שלמה

ערכתי בדיקת הולטר לב וקיבלתי את התוצאות הבאות: הפרעות קצב חדריות PVC'S 1447 בפיזור הומוגני רובם בודדים ביגמניה וטריגנמניה וצמד. הפרעות קצב על-חדריות PAC'S 233 בודדים בפיזור הומוגני. מה אומרות התוצאות????

25/05/2015 | 21:02 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא הרבה. מדובר בהפרעת קצב לב מסוג פעימות לב מוקדמות כאשר חלקם צמודים, זוגות ושלישיות. מספר בעיות ולא רק לבביות עלולות לגרום לכך, ויש לבצע הלשמת בירור אצל קרידולוג. מאידך, לא מעט פעמים התופעה חולפת ללא פגע. פנו בבדקה לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה