קריאטנין לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/05/2015 | 21:24 | מאת: נעם

שלום חולה שבועיים לאחר ניתוח לב להחלפת 2 מסתמים עקב חיידק בלב. יש עליה ברמות קריאטנין (ייתכן וזה התחיל עקב שימוש באנטיביוטיקה מסויימת שהופסקה מיד לאחר מכן) במגמת עליה, כעת עומד על 2.2. אלבומין נמוך- 2.8. מטופל בין השאר בפוסיד. קיבל הנחיה באשפוז למשטר נוזלים עם הגבלה לליטר בערך. א. מה הסיבה להגבלת נוזלים? בכדי לא להעמיס על הלב/בצקות? ב. האם קריאטנין גבוה ובמיוחד לאור מגמת העליה זה לא אינדיקציה לכך שיש צורך להרבות בנוזלים? (האם יכול להיות שיש טעות בהנחיה?) ג. לאחר ניתוח יש חשיבות לחלבון לצורך ההחלמה, מצד שני חלבונים לא טובים לקריאטנין גבוה? מה עושים במקרה כזה? השאלות ברמת התיאוריה ואל במקום ייעוץ מסודר תודה

18/05/2015 | 21:06 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על מנת לדון בשאלות יש לדעת פרטי הפרטים של המקירה, כולל תפקוד הלב וכו. אנא שוחחו עם קרידולוג מטפל. באשר לבעיות כליה יש לבצע התייעוץ עם רופא מומחה נפרולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה