בדיקת CT אנגיו של עורקים כלליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/05/2015 | 19:08 | מאת: דויד

בס"ד שלום רב , שמי דויד ואני בן 37 , בשבוע שעבר עשיתי מיוזמתי בדיקת צינתור וירטואלי בעקבות היסטוריה משפחתית וטריגלצירידים גבוהים 360 , בבדיקה יצא התשובה הבאה : המערכת הדומיננטית : המערכת הימנית , אין אנומליות משמעותיות בעורקים הכלילים ,לא הודגמו פתולוגיות נוספות בריאה , לא נמצאו פתולוגיות בחזה , מודגמת מחלה כלילית במערכת השמאלית כמפורט לעיל , שדות הריאה תקניים , מחלה מינימלית ב LAD . שם העורק LAD : 6,8,D1,D2,D3 תקין ללא היצרות 7, היצרות מינימלית עד 25% או positive remodeling מסוידת,היסתידות אקסצינטרית זעירה , ללא היצרות . אשמח לדעת מה אומר והאם במצב כזה מומלץ לדעתך לבצע צינתור רגיל ? בברכה דויד

11/05/2015 | 21:29 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לפי הנכתב בפנייתך - מדובר בטרשת קלה. יש צורך בהערכה מאלה אצל קרידולוג וטיפול בגורמי סיכון טרשתים, כגון שומנים וכו. פנה נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה