דומה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/05/2015 | 19:44 | מאת: דניאל

שלום רב ד"ר, האם התחברות להולטר מדמה מצב דומה לבדיקת לב במאמץ, אם במהלכה אני מבצע ריצה ומאמץ גדול? במילים אחרות: האם הרופא יכול לראות סימני איסכמיה בא.ק.ג של ההולטר בזמן המאמץ?

11/05/2015 | 21:26 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא בדיוק.... אבל ניתן לראות שינויים באקג. בעיה יחדיה יכולה להיות עם איכות הרישום - כי במאמץ במיוחד מואץ לעולות להופיעה הפרעות. לכן בדמיה ושי צורך בבדיק באשר למאמץ, אזי כדאי לבצע בנפרד בדיקת מאמץ - ארגומטריה או אקו לב במאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה