תוצאות אקו מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/05/2015 | 09:30 | מאת: אביעד

דוקטור שלום רב בן 30 בריא בדרך כלל, נשלחתי לבדיקת אקו מאמץ לאחר בדיקת אקו במנוחה שהייתה תקינה אך עם הפרעה קלה בהרפיה. להלן תוצאות בדיקת המאמץ : הנבדק ביצע מאמץ במשך 5.43 דקות, 10.00 מטס. בתחילת הבדיקה דופק 120 לדקה ולחץ דם 120/80. בשיא הבדיקה נמדד דופק 169 לדקה ולחץ דם 190/80. הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק מטרה. לא היו תלונות לבביות במאמץ. לא נצפו שינויים איסכמים באקג מאמץ . בתחילת הבדיקה ובמאמץ התכווצות הדפנות של חדר שמאלי היתה תקינה. תגובה היפרדינמית של כל דפנותיו של החדר השמאלי במאמץ . במנוחה ובמאמץ לא הודגם mr או st . לא היה ניתן להעריך לחץ דם ריאתי. לסיכום: ללא סימנים של איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ. הערות: ממולץ מעקב לחץ דם. אבחנות אכו : no evidence for inducible myocardial ischemia. Normal global lv systolic function. רציתי לשאול מה פירוש תוצאות הבדיקה ? תודה רבה

11/05/2015 | 21:23 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

באם מדובר במאמאץ במשך חמש דקות ארבעים ולשוש שניות? 1. לד בשיא מאמץ מעט מוגבר 2. אם מאמץ בוצעה במשך 5.43 דקות אזי מדובר (לגיל) בכושר פחות מבינוני 3. יתר דברים, בהתסמך על הנכתב בתשובת הבידהק כפי פורטה בפנייתך - בגדר נורמה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה