סחרחורת בעמידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/05/2015 | 18:16 | מאת: רוני

אני בת 23 ובריאה, לא נוטלת תרופה כלשהי. בערך לפני חצי שנה היה לי רגע של סחרחורת קשה וכמעט עילפון כשקמתי. הלכתי לרופאה, שמדדה את לחץ הדם שלי שהיה תקין. ואמרה שכנראה קמתי מהר מדי. מאז בערך פעם ביום כשאני קמה משכיבה, יש לי סחרחורת ואני רואה שחור בעיניים, אני צריכה לאחוז במשהו כדי להישאר על הרגליים. האם יש מה לעשות?

11/05/2015 | 21:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

רוב הסיכוים שלא מדובר בבעית לב. עם זאת רצוי לבצעה הערכה פורמלית אצל קרדיולוג ומבקביל אצל רופא נוירולוג ואאג. יש לבדוק באם לא מדובר בירידה חדה של לחץ דם בעת שינוי תנוחה לעמידה. בנוסף יש לוודא שלא מדובר בחסר דם, ברזל - אנמיה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה