תיקון חוזר של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/05/2015 | 11:55 | מאת: השואלת

שלום רב נולדת עם מום לב ועברתי ניתוח לתיקון המסתם בשנת 91, כעת אני לאחר לידה (לאורך כל מעקב הלידה הכל היה תקין ילדתי בשבוע 38 בלידה רגילה)כחודש לאחר הלידה נאמר לי כי השנץ במסתם התרחב והדליפה מוגדרת כדליפה קשה, לאחר 4 חודשים בבדיקה חוזרת נאמר כי אין שינוי ועלי לעבור תיקון חוזר של המסתם. הבנתי שהצלחת התיקון תלויה במיומנותו ובניסיונו של המנתח ורציתי לקבל את חוות דעתכם האם בארץ יש מספיק ידע וניסיון או שעדיף להנתח בארה"ב . תודה רבה מראש

04/05/2015 | 21:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין בידי מידע חיוני באשר לבעיה לבבית שלך ולכן בלתי אפשרי לדון בנושא של התערבות כירורגית. את מוזמנת לפנות לביקור עם מידע רפואי מדוייק וניתן היה לדון בנושא. באופן כללי אבל ניתן להגיד שבישראל היום שי מספיק כירורגים מצויינים המסוגלים לבצע התערבות נדרשת, כמו גם קרידולוגים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה