RBBB

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/04/2015 | 17:01 | מאת: דוד

הי, שמי דוד בן 31. עוסק בספורט בעצימות בינונית-גבוהה פעמיים בשבוע. (לא ספורטאי במקצועי). לאחרונה הייתי במיון בגלל קלקול קיבה, ובוצע לי א.ק.ג. בא.ק.ג היה ממצא חריג של RBBB. אין לי א.ק.ג קודם להשוואה. הומלץ לי לבצע אקו-לב. בוצע ממצאים תקינים. יש לי פגישה עם קרדיולוג מומחה בעוד חודש להציג לו את הממצאים. השאלה שלי האם בינתיים מומלץ לי להפסיק כל פעילות ספורטיבית או להקטין בצורה משמעותית את העצימות. אני בריא בדרך כלל. תודה.

27/04/2015 | 21:02 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

קשה לענות על שאלה זו בלי בדיקה והתרשמות אישית מהמקמרה. על פי רוב מימצא של rbbb הוא שפיר וייתכן וקיים אצלך מזמן. אני לא חושב שיש צורך בשינוי שגרה, אך ייתכן וכדאי להוריד מעט בפעילות עד לסיום בירור אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה