***

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2015 | 22:50 | מאת: לאה

שלום לדוקטור! בצעתי לפני כשנה וחצי אקו לב.סיכום הבדיקה דליפה קלה של מסתם מטרלי ,מקטע פליטה 55%. אחרי שנה בצעתי שוב ת הבדיקה עם תוצאה : מקטע פלטה 50% וגם דלפה קלה של מסתם טריקוספדלי. אני בת 50 ואין לי שום מחלות רקע.עד כמה מצב לבבי חמור ומה הם הטיפולים שיכולים לעזור

27/04/2015 | 21:00 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתבסס על הנכתב בפנייתך מדובר בתפקוד גבולי (50%) של חדר שמאל. מצב איננו חמור. דליפות קלות של המסתמים - אינם מימצאים חשובים כלל ועיקר וחסרי משמעות על פי רוב. עליך אבל לפנות לבדיקת קרידולוג לצורך המשך בירור. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה