בדיקת אקוקריוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/04/2015 | 19:02 | מאת: רמי

אני גבר בגיל 36 חליתי לפני כחודשים בחיידק בגרון וקבלתי אנטביוטיקה שהשפיעה על הדופק פניתי לרופא נוהיא החליפה לי את האנטיביוטיקה אך היקשה שאעשה בדיקת אקוקרדיוגרפיה ואלו הממצאים לסיכום בזמן הבדיקה טכיקרדי ועם פעימות מוקדמות כל חללי הלב בגודל תקין התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל תקינה . מסתם אאורטלי בעל 3 עלים .מסתם ריאתי אקוגני יותר . בדופלר ציבעוני : לחץ ריאתי תקין אי ספיקה מיטרלית קלה לפחות היצרות ריאתית קלה . אודה לך אם תשיבו לי לגבי המצב הכללי וכן האם יש בעיה במסתם אאורטלי בעל 3 עלים ומה לגהי אי ספיקה מיטרלית קלה והיצרות ריאתית קלה . בצבא טענו שיש לי רשרוש בלב האם זה קשור והאם הבעיה במסתם מולדת תודה מראש על תשובתכם

23/04/2015 | 21:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהסתמך על הנכתב בפנייתך מדובר במימצא קל של היצרותש ל המסתםה ריאתי. פנה בבקשה לבדיקה מסודרת אצל קרידולוג. יהיה צורך במעקב בלבד בשלב זה. דלף מיטרלי קל הוא מימצא חסר כל משמעת על פי רוב וקיים במקרים רבים מאוד. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה