מקרופורין 100 במקום קומדין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/04/2015 | 15:38 | מאת: רן

שלום אבא שלי בן 82 סובל מזה שנים רבות מפרפור פרוסדורים היה מטופל בקומדין ובדק תמיד שטווח הpt הוא בין 2 ל3 לאחרונה, בשל יציאה מהטווחלעיתים קרובות, החליפה הרופאה למקרופורין 100 שאלה1: האם הטווח הרצוי של הpt עדיין בין 2 ל 3? בבדיקה הראשונה היחידה שעשה עד כה מאז החלפת התרופה יצא 1.13 שאלה2: האם המקרופורין מכסה את מה שהקומודין עשה? (דילול הדם למניעת הווצרות קריש) חג שמח רן

07/04/2015 | 15:45 | מאת: רן

שאלה3 בקומדון היו הרבה מגבלות באוכל (אסור חומוס.. ירוקים וכו) האם גם בקרופורין שה כך או שאפשר להתחיל לאכול את כל המזונות ללא הגבלות תודה רבה

12/04/2015 | 20:57 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

החלטה להחליף קודמין לאספירין הינה בעיתית, טיפול זה לא רצוי. חשוב לקבל תרופות נוגדי קרישה ואספירין לא שמתייכת אלהן. יש חשיבות רבה למניעת מאורע מוחי ואירועים תסחיפים אחרים. לא ניתן להשיג זאת בעזת טיפול באספירין בחולים במיוחד בגיל מבוגר עם פריפור עליות כרוני. אני מציע לגשת לבדיקת קרידולוג בהקדם על מנת לדון בנושא ולהחליט על המשך טיפול בנוגדי קרישה. אנא פנו בהקדם. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה