שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/04/2015 | 00:04 | מאת: צעירה

שלום, בת 23,בריאה. בסיכום אקו לב במאמץ נכתב: אין סיגנל TR בגמר המאמץ למדידת הלחץ הריאתי.מה המשמעות? הלחץ הריאתי גבוה?נמוך? בנוסף, בממצאים עיקריים באקו מנוחה: תפליט פריקרדיאלי מינימלי. האם זה מסוכן?

12/04/2015 | 20:50 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. המשמעות היא שבהיעדר סיגנל של דופלר (אפקט פיזקלי), לא ניתן לבצע הערכה של לחץ ריאתי. דהיינו לא מתקבל מספר - לא מדובר בנמוך או גבוה, אלא בבהיעדר הערכה מסיבה טכנית. 2. מימצא זה על פי רוב חסר כל משמעות. אומנם לעיתים יכול להיות ביטוי לדלקת בקרום הלב, ועוד. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה